Mezoterapi
Mezoterapinin deri üzerinde kullanıldığı belli başlı bölgeler şunlardır:
– Saçlı deri
– Yüz bölgesi
– Vücut
SAÇLI DERİ
Mezoterapi saçlı deride belli başlı amaçlar için kullanılmaktadır:
– Saç dökülmesi
– Güçsüz saç tellerinin kuvvetlendirilmesi
– Yaz mevsiminde yıpranan saçların (güneş ışınları, havuz suyu sebebiyle) kış mevsimine hazırlanması
– Saç ekimi yapılan hastalardaki yeni ekilen saçların güçlendirilmesi
Öncelikle saç dökülmesi şikayeti olan hastamızın saç kökleri detaylı olarak muayene edilir. Bu muayene sonucunda ihtiyaca göre seçilecek ürünler saç köklerine direkt olarak enjekte edilir.
Uygulama ağrılı mıdır?
Uygulamada ilk enjeksiyonlarda hafif bir ağrı hissedilse de; takip eden uygulamalarda hasta saçlı derisinde bir uyuşukluk hisseder ve ağrı hissi azalır. Öncesinde anestezi yapılması gerekmez.
Uygulama kaç seanstır?
Saç mezoterapisinde etkili bir sonuç alabilmek için en az 4 seans uygulama yapılması gerekmektedir.
Seans aralıkları nasıldır?
Saç mezoterapisinde seans aralıkları dökülmesinin şiddetine göre değişmekle beraber; 1 hafta ila 2 hafta arasında değişmektedir. Çok yoğun dükülmelerde haftada 1, daha az dökülmesi olan hastalarımızda ise 2 haftada bir seanslar tekrarlanabilir.
4 seans tamamlandıktan sonra yine hastanın durumuna göre ayda 1 3seans idame tedavisi yapılabilir. Bundan sonra da gidişe göre 3 ayda bir ve6 aydabir idame seansları isteğe göre yapılabilir.
Uygulama ne kadar sürer?
Uygulama ortalama 30-40 dakika kadar sürer.
Uygulama sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Saç mezoterapisi yapıldığı gün banyo yapılmaması, saç boyatılmaması önerilmektedir.
Uygulamanın yan etkileri var mıdır?
Mezoterapi sonrasında saçlı deride birkaç gün assasiyet hissedilebilir. Bu his ilk seanstan sonra gittikçe azalır. Bunun dışında hasta uygulama yaptırdığı gün sosyal aktivitelerine devam edebilir.
YÜZ BÖLGESİ
Yüz bölgesinde mezoterpi kulanım amaçları:
– Aşırı kuru ve nemsiz kalmış ciltlere nem sağlanması
– İnce kırışıklıkların giderilmesi ve cildin sıkılaştırılması (Mezolift)
– Yüzde canlılık ve parlaklık sağlanması
– Sonrasında yapılacak derin dolgu uygulamalrına cildin hazırlanması
– Deride lekelenme şikayeti olan hastaların leke tedavisinin sağlanması
Yüz bölgesi mezoterapisi birçok amaç için kullanılabilir. Ancak hastamızın mezoterapiye uygun olup olmadığı, mezoterapi sonrasında yeterli sonucu alıp alamayacağını belirleme için hastadadetaylı bir cilt muayenesi yapıldıktan sonra, hastaya uygun ürünler seçilerek mezoterapi işlemine başlanır.
Uygulama ağrılı mıdır?
Yüz mezoterapisi biraz ağrılı olabileceğinden, uygulama öncesinde hastaların yüzüne 30-45dakika bekletmek yoluyla; kremlerle lokal anestezi yapılır.
Uygulama kaç seanstır?
Uygulama ortalama 4 seanstır. Seans aralıkları ihtiyaca göre değişmkle beraber 1-2haftaaralarla yapılmaktadır. Ancak bazı durumlarda; mesela derin dolgu uygulaması öncesinde cildi hazırlamak amaçlı yapılan uygulmalarda tek seans yeterli olabilmektedir.
Uygulama ne kadar sürer?
Uygulama ortalama 30-40 dakika kadar sürer.
Uygulama sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Yüz mezoterapisi yapıldığı gün banyo yapılmaması, makyaj yapılmaması ve doktorun önerisi dışındaki herhangi bir ürünün yüze sürülmemesi gerekmektedir.
Uygulamanın yan etkileri var mıdır?
Mezoterapi sonrasında yüzde hafif bir kızarıklık oluşur. Bu kızarıklık 1-2 saatiçinde ortadan kalkar. Bunun dışında bazı noktalarda küçük morarmalar olur ancak bu morarmalar da 1-2gün içinde ortadan kalkar. Bunun dışında hasta uygulama yaptırdığı gün sosyal aktivitelerine devam edebilir.
VÜCUT BÖLGESİ
Vücut bölgesinde mezoterapinin kullanım amaçları:
– Selülit tedavisinde
– Çatlak tedavisinde
– Liposuction sonrasında derinin toparlanmasında
– Bölgesel yağlanması olan bölgeleri inceltme amacıyla
– Çok gevşek olan bacak içi ve karın gibi bölgelerin sıkılaştırılmasında uygulaabilir.
Vücut mezoterapisinde hasta öncelikle detaylı olarak muayene edilir. Hastanın şikayetine yönelik ürünler seçilerek hastada uygulamaya başlanır.
Uygulama ağrılı mıdır?
Vücut mezoterapisinde hafif bir ağrı hissedilebilir. Bu nedenle hastalardauygulama öncesinde kremler yardımıyla lokal anestezi yapılabilir.
Uygulama kaç seanstır?
Mezoterapi uygulaması ortalama 4 seans olmakla beraber sıklıkla idame seansları da gereklidir. Seans aralıkları 1-2 hafta arasında değişmektedir. 4 seans sonrasında ayda 1 3 seans; sonrasında da 3 ayda 1 ve 6 ayda bir seanslara devam edilebilir.
Uygulama ne kadar sürer?
Uygulama ortalama 30-40 dakika kadar sürer.
Uygulama sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Vücut mezoterapisi yapıldığı gün banyo yapılmaması, duş, sauna yada hamama girilmemesi önerilir. Bunun dışında bölgenin kaşınmaması, kese yapılmaması, masaj yapılmaması ve doktorun önerisi dışında herhengi bir ürünün vücuda sürülmemesi önerilmektedir. Aynı gün çok ağır bir spor yapılmaması gerekmektedir. Ayrıca uygulama sonrasında çok sıkı kıyafetler giyilmemesi gerekmektedir. Eğer uygulama bölgesel zayıflama amacıyla yapılıyorsa; hastaların uzmanlar tarafından önerilecek olan diyet programına da uymaları gerekmektedir.
Uygulamanın yan etkileri var mıdır?
Mezoterapi sonrasında vücutta hafif bir kızarıklık oluşur. Bu kızarıklık 1-2 saatiçinde ortadan kalkar. Bunun dışında bazı noktalarda küçük morarmalar olur. Bu morarmalar yüz bölgesine oranla biraz daha geç (1-2 hafta)birsüredeiyileşir. Bunun dışında hasta uygulama yaptırdığı gün sosyal aktivitelerine devam edebilir.
- Category
- Tedaviler